Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Кога се налага да сменим софтуера на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

05/02/2019 at 10:01  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Смяна на софтуер на смартфон

За да работи вашият смартфон, то той трябва да има операционна система. Последната представлява софтуер, който Ви позволява да управлявате мобилното устройство, да извършвате различни операции и да записвате помощни приложения (програми). В наши дни най-често използваните операционни системи за смартфони са Android, IOS и Windows, които изискват от потребителите да правят редовни ъпдейти и да се грижат за пълноценната им работа.

В случай, че не сте от хората, които правят редовно обновяване на софтуера, е възможно да изникнат някои проблеми. С напредъка от времето някои апликации ще спрат да работят, други ще започнат да забиват, а трети няма да предоставят функционалността, която ви трябва. В този ред на мисли, е добре да се грижите за т.нар. ъпдейти на операционната система и програмите.

Какво значи ъпдейт и как се прави?

Много често, когато има налични актуализации за вашата операционна система или за останалите приложения, ще бъдете информирани чрез известие на дисплея на смартфона. С един клик можете да направите обновленията, но ако не го направите рискувате да влошите работата на мобилното устройство. Разбира се, имате възможност и сами да направите проверка за актуализации. Последната се прави от опциите на телефона, където ще откриете бутон за ъпдейт на софтуера. Не правете нищо, ако нямате опит и не сте сигурни какво ви се предлага.

Много специализирани сервизи ще ви предложат услугата ъпдейт (обновяване) на софтуер, като инсталират всички важни новости към сегашната ви операционна система. Техниците могат да осъвременят и различните приложения, за да получите по-бърза работа и допълнителни функции.

Как се сменя софтуер на смартфон?

Много собственици на смартфони правят грешката да сменят сами софтуера на устройствата. Това не е добра практика, тъй като могат да възникнат неочаквани бъгове. По всяка вероятност мнозина си мислят, че след като използват функцията „System updater” всичко ще се нареди. Това обаче не е точно така, защото понякога се налага инсталация на фабрични драйвери и други.

Оторизираните ГСМ сервизи имат достъп до фирмените софтуери към всяко устройство. Специалистите ще се съобразят с марката на телефона, за да намерят подходящия вид операционна система и всички важни апликации. По този начин смартфонът ще работи, без да ви създава главоболия. Тази услуга не излиза скъпо, но е от водещо значение за мобилния апарат.

Обърнете внимание на телефона, ако се сблъскате със следните проблеми:

  • Бавно зареждане на приложенията;
  • Невъзможност за работа с различните програми;
  • Забиване на операционната система;
  • Изписване на кодове за грешки;
  • Бързо изтощаване на батерията;

Това са само началните признаци, които говорят за наличие на софтуерна авария. В този ред на мисли, не чакайте дълго, а поврете телефона си в сигурни ръце. Такива ще намерите в добрите сервизи с лиценз в България. Те ще ви предложат висококачествена услуга на достъпна цена.

В обобщение

Препоръчваме ви да потърсите услугата смяна на софтуер в GSM Service, защото ние сме на пазара от много време насам и можем да предложим най-доброто обслужване за всички марки и модели смартфони. Независимо от това какъв е телефонът, ще направим диагностика, и ще пристъпим към преинсталация и/или подновяване на операционната система. Действаме енергично и предоставяме топ цени, както ще разберете и сами, когато дойдете при нас.