Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Смяна на стъкло на смартфон Lenovo

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

29/03/2019 at 11:18  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Lenovo е една от предпочитаните марки смартфони на българския пазар. Предлагат се интересни модели с много функции и добър дизайн, които същевременно са и относително достъпни.

Често срещани повреди

Една от най-често срещаните повреди на смартфоните Lenovo, както и на останалите всъщност, са пукнатите или счупени стъкла. Тази повреда настъпва относително лесно – обикновено при притискане или изпускане.

Подмяна на спукано или счупено стъкло на смартфони Lenovo

При по-голямата част от тази марка смартфони счупеното предно стъкло е допустимо да се подмени самостоятелно. По този начин фабричната дисплейна матрица може да се съхрани. Процедурата по смяна на стъклото на Lenovo устройството се отличава доста с характерни особености и в различна степен на трудност. По този начин се определя и конкретната цена за извършване на услугата.

Как се извършва услугата?

Счупеното или спукано стъкло е в състояние да се подменя съвсем самостоятелно от матрицата. Понякога се налага нагряване, което се извършва при температури, които може да бъдат определени като средно високи (около 70-80 градуса) за някакъв определен период. Така не се предизвиква увреждане на дигитайзера и не възникват обезцветени петна. Самостоятелна смяна на стъкло на смартфон Lenovo е напълно възможно и без да се налага продължително разглобяване на задния корпус. Едно от най-съществените условия за нейното качество е поставянето на ново стъкло, като за целта се прилага дълготрайна технология на залепване. Процедурата е трудоемка, но наистина качествена.

Какво е дисплей?

Дисплеят е обобщено название за цялата технология, посредством която управляваме и наблюдаваме какво се случва в нашия смартфон. Най-общо може да се каже, че това е общото название на отделните елементи – стъкло, екран, тъчскрийн. В случай, че смартфонът Ви е със счупено стъкло, тогава екранът и тъчскрийнът обикновено продължават да работят нормално. Не бива обаче да пренебрегвате повредата, защото рискувате да се наложи да носите лепенка на пръста си, след като ползвате устройството си. Ако се появят петна по картината, разноцветни черти или неясен образ или пък се стигне до това тъчът да не реагира правилно, тогава ще е нужна подмяна на целия дисплей.

Екранът всъщност представлява технологията, която има задачата да излъчва самия образ. С определението екран пък се назовава бяло платно, върху което се прожектира картината, като например в киносалон, поради това, най–точното наименование на този компонент е екран. Според приложената технология като че ли на пазара най-разпространени са т.нар. LCD. Това е екран, който е съставен от специален течен кристал и е с подсветка. LED пък е същата технология, както и на LCD екрана, но различни диоди осветяват вместо подсветка течният кристал. Съществува и OLED екран. Той не ползва подсветка, а излъчва собствена светлина).

Защо да изберем GSM Service при нужда от смяна на спукано или счупено стъкло?

GSM Service предлага оригинални части за всички модели смартфон, както и за смартфоните Lenovo. Сервизът може да извърши професионален, качествен ремонт или смяна на счупеното или пуканото стъкло. Сервизът разполага с екип от професионалисти, извършващи поправка на всякакви дисплей и работи с отлично качество, при това на изключително изгодна цена.