Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Притежавате мобилно устройство Sony? Не то оставяйте без сервиз и поддръжка

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

19/03/2018 at 11:42  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

 

Sony сервиз

Sony e марка, която не се нуждае от представяне, тъй като се е доказала в почти всяка област на потребителската електроника. Фактът е в пълна сила и за мобилното подразделение на компанията- за смартфоните и таблетите си японците използват технологии, заимствани от телевизионните им приемници, персонални компютри, дигитални цифрови фотоапарати и музикални плеъри. Резултатът проличава ясно при устройствата от бранда Xperia- смартфони и таблети с производителни процесори, дълъг живот на батерията, цели 2-3 GB RAM, първокласен цифров фотоапарат под корпуса, завършен с широкоинчов IPS LCD или невероятен Triluminos 4K HDR дисплей с X-Reality и Dynamic Contrast Enhancer- много по-ярки, наситени, контрастни и реални цветове, с нулева отражаемост върху екрана.

Sony имат традиция в създаването на солидни моноблок корпуси,  за чиято изработка обикновено се използват висококачествена пластмаса с приятна текстура или метал, а сензорният дисплей изпълнява функциите си под защитата на Gorilla Glass стъкло с олеофобно покритие. Солидните материали на японските устройства не предоставят пълна гаранция срещу повреда- понякога те също се нуждаят от специализиран Sony сервиз, който да възстанови увредени хардуерни или софтуерни функции в апарата.

Смартфони Sony

Серията Xperia e създадена през 2008 г., по време на съдружието между Sony и Ericsson и е истинският успех на японската компания- устройствата й продължават да се произвеждат от Sony Mobile, след като тя изкупува делът на Ericsson и стават все по-усъвършенствани с времето. GSM Sony сервиз Sofia предлага услугите си за обновяване и поправка на най- популярните смартфони Xperia, както и всички по-стари модели на японската марка, включително дори и CMD телефоните, излезли през1999-2001 г.

Хардуерен ремонт

Особеностите на хардуера при Sony Xperia са  вградената батерия, средната рамка, монтирана над нея и широкоъгълният дисплей. Разбира се, при моделите от по-ново поколение присъства задължителният сензор за пръстов отпечатък, разположен на гърба на смартфона, а залепената батерия понякога е покрита с допълнителен предпазен самозалепващ пластир. Подмяната на хардуерни компоненти е често прилагано решение от нашия специализиран Sony сервиз – според екипа ни с тази намеса удължаваме живота на смартфона, тъй като за поправка използваме резервни части, почти идентични на оригиналните фабрични компоненти.

Процедурата изисква разглобяване на устройството, което обикновено извършваме с вакуум и пластичен сепаратор, след което се насочваме към проблемната зона-  подмяната на батерията става бързо и лесно,  звуковите компоненти са разположени в горния шлейф и долната USB платка, а дънната платка е позиционирана над батерията. С помощта на подходящи инструменти екипът на Sony сервиз постига отличен резултат за по-малко от половин час.

Sony Xperia- смяна на стъкло или модулна подмяна на дисплей

Огромните сензорни дисплеи не са застраховани от счупване/спукване или блокиране на сензорната функция. Подобни проблеми обикновено разрешаваме чрез модулна подмяна ( дисплей+ touch screen + външно стъкло), но при някои смартфони съвсем успешно поставяме самостоятелно стъкло+ сензорен панели или само ново външно стъкло- Xperia E4, Xperia M2 и няколко модела от серия Z. Подмяната е драстичното решение на инженерите от нашият Sony сервиз, ако преценим, че лентовите кабели са в изправност и няма прекъснати конектори на екрана.

Таблети Sony

В Sony сервиз ще получите качествен хардуерен и софтуерен ремонт за всички серии японски таблети, независимо дали проблемът е механична повреда, фабрична повреда или намокряне на устройството. Разчитайте на нас през всеки ден от седмицата!

Свържете се с нас