Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Какво да предприемем при счупено или спукано стъкло на IPhone?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

26/03/2019 at 11:15  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ако имате смартфон, вероятно държите много на него. Затова в случай, че стъклото му се счупи, това би било много неприятно. Потребителите редовно се ориентират към смартфоните IPhone напоследък.

Какво е стъкло на IPhone?

Тази част от телефона, с която потребителят непрестанно влиза в контакт, е именно стъклото. То цялостно покрива екрана, както и тъчскрийна и същевременно поема всички нежелани удари. В същото време защитава компонентите, които се намират под него. При телефони, търсещи издръжливост повече, отколкото естетика е възможно да се срещне изработка от пластмаса, а не от стъкло. Пластмасата е доста по-издръжлива, но пък се драска още по-лесно, така че в един момент пак възниква проблем.

Като цяло обаче доста от главоболията могат да бъдат избегнати посредством едно простичко нещо, което е наречено скриин протектор. Той има ролята да разпредели равномерно цялото напрежение при удара по себе. В случай, че се стигне до опасност от счупване, обикновено поддава той и така стъклото, което е отдолу в повечето случаи остава напълно непокътнато.

Смяна на стъклото на смартфон IPhone

Правилната смяна на стъклото на популярния IPhone е продиктувана най-вече от неговата конструкция. Всяко различно устройство се отличава със своя характерна структура и заради това начинът, по който ще се постави ново стъкло може да бъде определен с конкретна точност само от специалист в професионален сервиз за телефони. Самата процедура обезателно трябва да бъде извършена в стерилна работна среда.

Обикновено се случва така, че пострадала се оказва лицевата част на смартфона, защото именно тя е най-чувствителна при натиск или при изпускане. В част от ситуациите е възможно да се наложи единствено подмяна на счупено стъкло или пък смяна на тъчскрийн. Има и други случаи, когато е наложително да бъде заменен цялостно дисплейния панел. Освен смяната на тъчскрийна или дисплея, възможно е и да се наложи смяна и на някакъв друг компонент. Това е възможно, защото при по-силен удар някои части вътре в устройството се разместват. Възможно е на пръв поглед да не бъдат видими, само че не е изключено да създават проблеми в последствие.

Кога говорим за счупване на стъкло?

Случайното изпускане на смартфона долу е много вероятно да бъде съпроводено с разрушаване на целостта на мобилното устройство. Това може да се случи както при панела, също така и при външното стъкло на дисплея. Според това каква е силата на удара, би могло различни компоненти да се разместят или повредят – не само видимо, но и в сърцевината на самото устройство. Най-често обаче пострадала се оказва лицевата част на телефона, защото именно тя е най-чувствителна при натиск или изпускане.

Защо да изберем GSM Service при нужда от смяна на счупено или спукано стъкло?

GSM Service е професионален сервиз за ремонт на мобилни устройства, в това число и смартфони. Предлагат се оригинални части за всякакви марки смартфони, както и за IPhone. Сервизът е в състояние да извърши ремонт или смяна на счупено или пък на пуканото стъкло заради чудесния екип от професионалисти. Извършваме ремонтите на изключително изгодна цена.