Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Три лесни начина да поддържаме смартфона в добро състояние

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

28/02/2019 at 10:51  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Софтуерна и хардуерна поддръжка на смартфон

Смартфонът е мобилен телефон, който се нагажда според желанията на потребителя. Това е умното устройство, което освен за разговори, може да се използва за връзка с интернет и респективно за различни видове забавления, от сорта на заснемане на фотографии или видео клипове. Как обаче да поддържате смартфона в добро състояние, ще пишем в следващите редове.

Спрете ненужните програми – апликации

Собствениците на смартфони могат да прекратят работата на ненужните програми познати още под имената приложения или апликации. Много често се случва, така че да имаме активиране няколко тежки приложения, които ангажират голяма част от паметта на устройството. Това води до неговата по-бавна работа, прегряване и други проблеми. За целта можете да свалите специален софтуер, като например „Super taks killer”, който ще ви помогне за спирането на апликациите. Ако не можете да се справите сами, то дайте тази работа в ръцете на специалистите.

Натоварването на смартфона с излишни програми е недопустимо. По-младите притежатели на умни телефони се забавляват, като пускат няколко видео плеъра, приложения за смешни картинки и апликации за трансфер на файлове. Това е грешна практика, тъй като по този начин изсмуквате цялата енергия на мобилния апарат. Това хаби батерията ви и става причина за прегряване.

Защо трябва да почистите КЕШ паметта на смартфон?

Един от добрите начини да поддържате вашия смартфон в добро състояние е свързан, с почистването на вътрешната КЕШ памет. За да се случи това, е желателно да откриете съответното приложение, което да не натоварва процесора и да не заема много от свободното място на телефона ви. Разгледайте различните апликации за почистване на кеш на смартфон и действайте.

Голямото натрупване на данни в КЕШ пречи на добрата работа на мобилното устройство. Симптомите се изразяват в бавна работа на смартфона, невъзможност за отваряне на приложения, а и риск от натрупване на вируси. Ето защо КЕШ паметта трябва да се чисти.

Оптимизация на RAM памет

За да почистите RAM паметта и да я оптимизирате за правилната работа на вашия смартфон, можете да използвате различни приложения. Всеки собственик на умен телефон, трябва да притежава такива програми в устройството си, тъй като те са от голяма важност. Нека обърнем внимание на няколко приложения, които спомагат за добрата работа на оперативната памет:

  • Clean RAM memory
  • Clean Master
  • One click RAM memory
  • RAM cleaner

Това не са всички програми за оптимизиране на РАМ памет на смартфон, но са най-често използваните от потребителската маса, която споделя добри отзиви за тях. Ако не можете да откриете добри алтернативи, то не се колебайте да потърсите помощ в качествен GSM сервиз.
Как да приложите тези съвети на практика?

Не всеки е длъжен да разбира от почистване на КЕШ памет, оптимизиране на РАМ памет и/или спиране на ненужни приложения. Ако искате да ви бъде помогнато за добрата работа на вашия смартфон, можете да посетите GSM Service, където ще ви предложим пълна софтуерна и хардуерна поддръжка на мобилното ви устройство на достъпна цена. Очакваме да ни се обадите и ви гарантираме, че нашите услуги със сигурност ще бъдат полезни за живота на смартфона ви.