Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Кои фактори определят цената за ремонт на смартфон?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

12/02/2019 at 10:10  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Ремонт на смартфони

Ремонтът на смартфон може да бъде много продължителен и сложен. Това зависи от конкретните причини довели до повредата. В много GSM сервизи има практика да отказват по-трудните ремонти и директно да насочват клиента към покупка на ново мобилно устройство. Това обаче не е правилно, тъй като добрите професионалисти ще се нагърбят, с възстановяване на стария мобилен апарат. Но, колко струва всичко това, ще разгледаме в следващите редове на статията.

Цената за ремонт на смартфон се определя от различни фактори, сред които вида на повредата, нужните части за ремонта и времетраенето за работа върху устройството. Нека сега се опитаме да ви обясним по-подробно как се съставя крайната цена за потребителя при ремонт на смартфон:

Вид на повредата

Вашият смартфон може да е счупен до неузнаваемост, което предполага повреди не само върху дисплея, но и при основните части (дънна платка, памет, процесор). В този ред на мисли ремонтът става много сложен и със сигурност ще струва скъпо. В такива моменти потребителят трябва да се замисли, дали цената го удовлетворява, или е по-добре да закупи ново мобилно устройство.

Ако обаче има напукване на екрана или камерата, то можете да се разминете с по-малка сума за ремонт. В такива случаи се сменя конкретния компонент, който няма да струва колкото нов телефон. За да сте сигурни обаче в повредата, трябва да занесете смартфона на диагностика, която ще покаже какви са конкретните поражения и как да се действа при дадения случай.

По-евтино ще минете, ако проблемът е софтуерен. Обикновено за ъпдейт на системата или за чистене на вируси не се търсят големи суми. Естествено има ситуации, които налагат преинсталация на операционната система и допълнителни настройки, където може да се наложи да платите малко повече. За целта просто посетете специализиран сервиз и вижте офертите.

Части за ремонт на смартфон

Това е следващият фактор, който определя цената. След като ви съобщят какви части (дисплей, памет, платка, процесор, камера) трябва да бъдат сменени, ще получите тарифа за всеки един от развалените компоненти. Не можете да очаквате да платите само развалената част, тъй като смяната ѝ изисква ръчен труд и много прецизност. Ето защо поискайте да разберете колко ще излезе цялата работа върху мобилното устройства включително цена на част и на ремонт.

Тук сме длъжни да споменем, че има евтини и скъпи части. Евтините не са за предпочитане, защото нямат нищо общо с оригиналните компоненти, с които сте купили телефона си. С други думи тези части не гарантират добра производителност. От друга страна, ако купите оригинална част, ще можете да разчитате на нея дълго време, и ще получите необходимата гаранция.

Време за работа

В сервизите гледат и този фактор. По-дълготрайните ремонти струват повече, защото се извършват специални процедури (диагностика, настройки, тестове), които отнемат много от времето на техниците. В този случай трябва да се консултирате със специалистите колко ще струва това време за работа. Обикновено получавате информация още при самото посещение на дадения сервиз.

В обобщение

За да откриете важния баланс цена – качество, ви съветваме да дойдете в GSM Service, тъй като ние ще ви предложим висококачествено обслужване на разумни цени. Работим с всички марки смартфони и предлагаме оригинални части, отстраняване на всякакви повреди и не на последно място оферти, от които ще останете доволни. Благодарим Ви, че ни се доверихте и ви желаем успехи.