Как да постъпим, ако залеем или изпуснем смартфона във вода?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

25/04/2019 at 17:52  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Изпуснат във вода телефон

Притежателите на смартфони не са застраховани от изпускането им или заливането им с вода. В случай, че мобилното ви устройство стане жертва на такъв инцидент, то не бива да изпадате в паника. Все още нищо не е загубено, а най-добрият съвет, който можем да дадем, е да потърсите специализирана помощ в GSM сервиз, където ще се извърши прецизен ремонт на телефона.

Ако все пак нямате време за посещение при специалист, може да вземете някои спешни мерки, за да спасите смартфона, или да намалите риска от по-сериозни повреди. Прочетете как да постъпите и следвайте съветите ни стриктно, ако искате да запазите устройството живо и здраво:

1. Махнете смартфона от водата възможно най-бързо

Колкото по-бързо извадите смартфона от водата, толкова по-голям ще бъде шанса да го предпазите от сериозна повреда. Имайте предвид, че водата ще проникне за броени секунди през говорителя на устройството или през извода за слушалки. Ранното изваждане на мобилния апарат от мокрото място (локва, мивка, вана и т.н.) ще увеличи шансовете да възстановите повредите.

2. Премахнете водата от смартфона

На първо време трябва да изключите устройството и да махнете батерията. Не се бавете с тази процедура, тъй като тя е от особено голяма важност. При положение, че имате инструменти под ръка е желателно да разглобите телефона, като извадите SIM картата и картата за паметта. Подсушаването на апарата може да се извърши с мека кърпа или кухненска ролка. Разклатете леко телефона, за да изкарате колкото се може повече вода, а след това подсушете с кърпата. В никакъв случай не бива да сушите устройството със сешоар, понеже това крие големи рискове.

Не включвайте зарядното, дори да смятате, че телефонът е подсушен. Ако го направите рискувате да загубите смартфона. Бъдете внимателни и изчакайте да мине техническо време. Не се колебайте да занесете вече подсушеното устройство в специализиран сервиз за смартфони.

3. Направете оглед на мобилния апарат

Вижте дали клавиатурата е подсушена добре, защото водата често влиза именно през бутоните. Отново разклатете телефона и го наведете надолу, за да видите дали ще потече вода. Оставете апарата разглобен и го занесете в този вид на сервиз. Обяснете на специалистите какви мерки сте взели и изчакайте да се направи съответната диагностика, която ще установи доколко сериозен е проблемът. Ако сте действали решително, то най-вероятно телефонът ви ще бъде поправен.

Къде да занесем на ремонт намокрения смартфон?

Да, се надяваме, че сте спазили по-горе описаните напътствия. Ако е така, то можете да минете много евтино, без да се налага да сменяте платки и основни части на телефона. В противен случай може да се появи корозия на частите на телефона, а това не е добра новина за вас. Ето защо ви съветваме да се обърнете към нашия екип от GSM Service, тъй като ние ще действаме решително, и ще се опитаме да спасим мобилното устройство, доколкото това е възможно да се случи.

GSM Service има опит в ремонтирането на намокрени и изпуснати във вода смартфони, така че ако имате подобни проблеми, не се колебайте да ни потърсите на адресите, които ще намерите в сайта ни.