Телефон: 08 77 77 30 77 / 0988 88 85 70 | Поща: service@gsm-service.bg

Как да защитим смартфона от хакерски атаки и вируси?

Възползвайте се от безплатно изпращане и получаване на ремонтираните устройства по куриер!

07/03/2019 at 10:59  •  Posted in BLOG-a на Gsm-Service.bg by

Поддръжка на софтуер на смартфон

В наши дни мобилните устройства – смартфони, таблети и лаптопи, са масово използвани. Модата на т.нар. умни телефони расте лавинообразно, но потребителите не си дават сметка, че могат да станат жертва на хакерски атаки, вируси и зловреден код. Това ни провокира да напишем тези статия, в която ще предложим няколко ефективни начина да осигурите сигурност за данните и информацията, която съхраняват на вашия смартфон. Сега нека преминем към тази важна тема.

Защита срещу вируси и троянски коне

Най-добрият начин да се предпазите от зловреден код във вашия смартфон е да внимавате, когато сърфирате в интернет пространството. Има сайтове, които се правят от хакери с единствената цел да заразят смартфона или таблета. Препоръката, която можем да дадем е да заключвате устройството със специален код, за да не се получи пробив в системата. Ако телефонът започне да се държи странно и имате съмнение за вирус, е нужно да посетите добър сервиз.

Инсталирайте актуалните ъпдейти за смартфон

Производителите на различните видове смартфони, пускат обновления (ъпдейти) за техните устройства. От голяма важност е да ги инсталирате, тъй като по този начин ще осигурите по-голяма сигурност за приложенията и самия мобилен апарат. В някои случаи можете да направите ръчна проверка за налични ъпдейти, но ако не знаете как, е по-добре да посетите Gsm сервиз, където ще ви предложат поддръжка на софтуер за смартфон и ще качат всички актуални обновления.

Внимавайте, когато споделяте личната си информация

В наши дни хората плащат битовите си сметки през интернет. Те използват смартфоните си за банкови транзакции и други подобни операции. За да правите всичко това, трябва да сте сигурни, че вашия смартфон е защитен. За тази цел е желателно да потърсите специалист, който да види какво нивото на защитата на мобилното устройство. Чак тогава можете да споделяте лични данни.

Следете за добрата работа на операционната система

Ако използвате операционна система Android или iOs, се налага да следите за нейната работа. В случай, че приложенията спрат да работят или се появяват неразбираеми неща на екрана, то може да сте станали жертва на бъгове или вируси. Не се опитвайте да разрешите проблема сами, защото така може да задълбочите неприятната ситуация. В никакъв случай не се бавете, ако забележите необичайна активност свързана с вашия смартфон или таблет. Отправете се към близкия сервиз, където ще бъде установено на какво се дължат проблемите със софтуера ви.

Кой ще ни помогне за защита на смартфон?

Всички сервизи, които предлагат поддръжка на софтуер на смартфон, могат да ви помогнат с почистване на вируси, преинсталиране на операционна система, откриване на бъгове и прочие. От първостепенна важност обаче е с телефона ви да борави истински експерт, а не кварталното хлапе, което разбира от всякакви видове техника – телефони, таблети, лаптопи, компютри и т.н.

Ако искате работата да бъде извършена качествено и от истински специалисти, то не се колебайте да се обърнете към GSM Service, тъй като ние предлагаме пълна софтуера поддръжка на високо равнище. С наша помощ вашият смартфон ще получи необходимата защита и най-накрая ще забравите за страха от пробиви в сигурността, хакерски набези, вируси или троянски коне.