i phone 7
Защо да избера iPhone 7?

Миналата есен Apple представи най-новото поколение от серията високотехнологични смартфони iPhone – iPhone 7 и iPhone 7 Plus. За радост на iФеновете, компанията за поредна година успя да отговори на очакванията им за по-мощен модел, който в много аспекти надминава конкуренцията.
Заслужава ли си да изберете iPhone 7 пред конкуренти, като Samsung Galaxy S8 и Huawei P10? Какви подобрения притежава новият представител на iPhone в сраdвнение с iPhone 6s, който дебютира през 2015?

Промени в корпуса

iphone 7 правилният избор  
На пръв поглед „Седмицата“ изглежда много подобно на iPhone 6s. И двата модела притежават 4.7-инчови дисплеи и подобни дизайни със стилен корпус, изработен от алуминий. iPhone 7 обаче се отличава с две много важни характеристики.
При този модел Apple премахва 3.5мм джак за слушалки, факт, който не се прие радушно от феновете на iPhone. Потребителите на телефона имат избор от опции за използване на слушалки – с Bluetooth например или с Lightning – 3.5мм адаптер.
Не бързайте да се разочаровате от тази новина. iPhone 7 е първият модел на Apple със сертификат за водо- и прахоустойчивост IP67. Това означава, че устройството ще се справи без проблеми в случаи на изпускане във вода с дълбочина до 1м за не повече от 30 минути престой в течността.

 

Мощен процесор

В „сърцето“ на iPhone 7 тупти най-мощният процесор създаван от Apple досега, а именно Apple A10. Работи с 4 ядра – 2 ядра с висока производителност, които са 40% по-бързи от ядрата задвижващи iPhone 6s без да източват батерията допълнително. Втората двойка ядра на процесора поема по-леките задачи, за да спомогнат за по-голяма издръжливост на батерията. Те използват около 1/5 от енергията консумирана от по-мощните ядра.

 

Подобрена камера


Камерата на “седмицата” ще зарадва собствениците на телефона със значителни подобрения в сравнение с по-стария модел, като OIS (Optical image stabilization) – оптическа стабилизация на изображението при снимане, 60% по-бърза работа на камерата и др.

12MP сензор е снабден с 4 TrueTone LED светкавици, за да достави до 50% повече светлина при снимане на тъмно. В софтуерът на камерата е включена възможност за запазване на изображенията в RAW формат.

 

Повече памет

Новият iPhone ще се предлага в няколко версии с вградена памет – 32GB, 128GB и удивителните 256GB. Вариантът с 16GB отпада за iPhone 7. Повече памет, повече музика, снимки и приложения за потребителите на смартфона.

 

По-голяма издръжливост на батерията.

По традиция Apple не разкрива конкретните спецификации на батериите интегрирани в мощните смартофони. Това, което компанията обещава на своите фенове е мощен iPhone 7 с около 2 часа по-издръжлива батерия в сравнение с предшественика си, iPhone 6s.


Имайки предвид, че потребителите на iPhone често са наричани “wall huggers” (прегръщачи на стени) от конкурентите на компанията поради непрестанното търсене на контакт за включване на зарядно устройство, подобренията в тази насока ще дадат огромно предимство на новата звезда на Apple пред останалите високотехнологични смартфони.
Заслужава ли си да купите iPhone 7? Ако очаквате модерно и мощно устройство с водоустойчив корпус, невероятна камера и възможности, то не се колебайте за момент. Това е Вашият iPhone.