ремонт на iPhone 12
Ремонт на iPhone 12 единствено в официален сервиз на Apple може да се прави ремонт на iPhone 12

Веднага идва въпроса за ремонт на iPhone 12 след  като Apple стартира продажбите на iPhone 12 5G
Пускането на iPhone 12 на пазара не остана незабелязано от експертите на iFixit, които веднага се сдобиха с устройствата и проведоха стандартния си тест.

Разглобяването на iPhone 12 и iPhone 12 Pro до съставните им части, обаче показва, че собствениците на смартфоните много трудно биха могли да ги ремонтират сами. Аpple не само са променили локацията на някои хардуерни компоненти, но са въвели определени изисквания, гарантиращи, че това може да стане само в оторизирани сервизи, съобщава SlashGear.

 

Дори да успеете да разглобите и сглобите успешно устройството е възможно да не работят някои oт компонентите на смартфоните. Тази специфика може да създаде проблеми при ремонт на iPhone 12 и iPhone 12 Pro  от независимите сервизи.
които също предлагат опция за ремонт на популярните устройства.

Единствено в официален сервиз на Apple може да се прави ремонт на iPhone 12

Това е направено умишлено от Apple за да завишът контрола над веригата от оторизирани физически сервизи, които могат да извършват ремонт на всички . Компанията също така изисква всеки един сервизен център да използва онлайн приложението System Configuration при разглобяване на дисплеите и камерите в IPhone 12.

Досега това бе ограничено единствено до батериите, но започва да обхваща и други компоненти. Това означава, че потребителите дори да подменят хардуерни части на iPhone 12 в други сервизи извън официалните магазини на компанията ще виждат съобщения, че компонентите не са легитимни.

Подобни нотификации ще се показват, дори ако са официални части за iPhone от Apple. Oпределено е разочароващо да разберем, че компанията иска да въведе толкова рестрикции за бъдещите собственици на устройствата.
В крайна сметка ще кажем, че компанията Apple официално не е коментирала ситуацията и планираните промени за сервизи извършващи ремонт на

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max