Смяна на дисплей на HTC

Смяна на дисплей на телефони HTC

Тайванската марка HTC е производител на мобилни устройства с доказани достойнства, но все пак, внимателното им използване е необходимо условие за дълъг период на употреба. Както смартфоните, така и таблетите на компанията са проектирани с големи широкоинчови дисплеи,  висока резолюция и кристално ясна картина. Модерната тенденция към стесняване рамките на дисплея подчертава значението на просторната ( над 5.5 инча ) работна повърхност. Тя присъства в повечето смартфони на HTC и ги доближава към семейството на фаблетите. Смартфоните от най-ново поколение (  HTC U Ultra ) дори изненадват потребителите с конструкция от два сензорни екрана ( 5.7 инча и  2.05 инча ) с Quad HD резолюция, създадена за удовлетворение и на най-взискателните клиенти.

Въпреки, че HTC включва във всичките си устройства защитно Corning Gorilla Glass покритие, което предпазва екрана при директен удар, свойствата на обработеното стъкло не предлагат пълна застраховка срещу повреда. Повредата почти винаги е следствие от падане или обилно намокряне на екрана, и се проявява чрез много разнообразни симптоми. Най-общо, невъзможността на екрана да реагира, сигнализира за проблеми със сензорния панел ( touch screen ), а проблемите при зареждане на изображение, цветните линии по екрана, хоризонтални ивици и чисто белият екран са знак за повреден дисплеен блок. Напълно възможно е и неволното изпускане на телефона да е увредило само стъклото, а компонентите, отговарящи за функциите на екрана, да са невредими.

Тогава се извършва изолирана смяна на дисплей на HTC, а оригиналните дигитайзер и матрица се запазват. За съжаление, голяма част от устройствата на HTC са проектирани с взаимосвързан дисплеен блок, който изисква цялостна подмяна, при всеки проблем с екрана. Това е характерна черта за повечето широкоинчови мобилни устройства, чиито сензорни компоненти са здраво залепени за рамката и половината корпус на апарата.

AMOLED, Super AMOLED, LCD и  Super LCD екран

Подходящите методи за смяна на дисплей HTC зависят в голяма степен и от модела сензорен екран. Конструкцията на някои от тях просто не позволява отделянето на дисплейния блок на слоеве, за да е възможна подмяна само на предното стъкло. Обикновено, тези екрани са модерната мобилна разновидност на OLED дисплеите, и генерират собствена светлина, благодарение на специални органична светодиоди в структурата си. Пикселите в екрана, които не произвеждат светлина, са в плътен черен цвят и помагат за засилване на контраста и детайлността. Екранът носи името AMOLED, а повредите в него изискват подмяна на целия дисплеен модул. Същият подход се прилага и при Super AMOLED устройствата, в които сензорният панел ( touch screen ) е вграден в самия екран, и отделната подмяна на стъкло е невъзможна ( HTC One S ).

Всъщност, огромен брой от мобилните устройства HTC са създадени със Super LCD, който е модерна разновидност на стандартния течнокристален LCD дисплей ( HTC Dream, HTC Magic, HTC Hero ). Наследника му се отличава с леко променена и подобрена структура- при Super LCD течните кристали на дисплея са вградени във външното стъкло, с премахване на въздушния слой между външното стъкло и екрана. Потребителите се наслаждават на изключително ясни тонове, без никакви отблясъци, а недостатъкът на този екран е, че за разлика от LCD матрицата, при необходимост от поправка трябва да се извърши смяна на целия дисплей на HTC устройството.

Качествената смяна на дисплей HTC се извършва на различна цена, в зависимост от стойността на резервните части при отделните модели.Специалистите от GSM –Service.bg работят единствено с висококачествени резервни части на тайванската марка.

Няколко важни условия при смяна на дисплей

Независимо дали мобилното ви устройство може да смени само предното си стъкло, или трябва да се постави нов дисплеен блок, професионалният сервиз извършва няколко действия, които гарантират успешен краен резултат на поправката. Тайванската марка HTC произвежда визуално привлекателни устройства с широкоинчови екрани, и отделянето на дисплея трябва да се извършва изключително внимателно. В най-добрия случай, всяка смяна на дисплей HTC стартира със специален нагряващ апарат, който размеква лепилото, а сепараторът просто го почиства от рамката, без никаква опасност да се наранят вътрешни компоненти, или да се прекъснат лентови кабели. Същата апаратура с професионален маниер поставя новият дисплей, след който той трябва да премине контролен тест.

Друго съществено условие за успех е поставянето на висококачествен дисплеен блок или предно стъкло. Широките екрани на тайванските смартфони предлагат толкова богато изживяване от ярки наситени цветове, висока резолюция и детайлност н картината, както и различни технологични нововъведения, че нискокачествените резервни части със сигурност биха се отразили върху работния режим на устройствата.

GSM –Service.bg  е сервизът, където ще получите изключително точна диагностика и смяна на дисплей на HTC на изключително достъпна цена, с модерен метод на монтиране на новият компонент, и контролен тест за функционалност.

[button color=”green” size=”large” link=”https://gsm-service.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/” target=””]Свържете се с нас[/button]