Смяна на дисплей на Lenovo

Смяна на сензорен дисплей за смартфони и таблети Lenovo

Сензорните екрани на мобилните устройства Lenovo са подходящо допълнение към високотехнологичната им структура. Китайската компания избира най-модерните дисплеи, като финална характеристика към останалите предимства на продуктите си. Смартфоните Lenovo разполагат с широкоъгълни екрани, които не могат да се открият с размери, по-малки от около 5 инча, а свръхмодерните устройства от сериите Vibe ( Vibe Z2 Pro ) и Phab надвишават 6 инча ( смартфоните- фаблети на Phab са покрити с елегантното заоблено 2.5D стъклено покритие, което придава изключително луксозна визия на устройството с луксозни параметри ).

Внушителните размери на сензорния екран са комбинирани с невероятно въздействаща картина, благодарение на Full HD/ Quad HD резолюцията и технологичната IPS матрица- тя се прилага с цел подобряване характеристиките на LCD екраните и присъства във всички устройства Lenovo с течнокристален дисплей. IPS дисплеите осигуряват цветопредаване с реални нюанси и отлично възпроизвеждане на цветовете от всеки ъгъл, поради подобрена подредба на течните кристали. Всички серии таблети Lenovo ( ThinkPad, IdeaPad, Yoga Tab, Yoga Book и др. ), начело с популярният Le Pad, разполагат със същите предимства на сензорния си дисплей, които се срещат и при смартфоните.

Друг фактор с голямо значение за параметрите на сензорните екрани Lenovo, е структурата им. Китайската компания произвежда смартфони, таблети, ноутбуци и ултрабук компютри с LCD, AMOLED и Super AMOLED дисплеи. Разликата в характеристиките им до голяма степен отговаря и за възпроизвеждането на изображенията върху дисплея: LCD екраните са с изключително реално цветопредаване, но с по- светъл тон на черния цвят, докато при AMOLED / Super AMOLED черното е в наситен нюанс, който създава прекрасен контраст.AMOLED екраните произвеждат собствена светлина чрез пикселите си, и отделните пиксели, които не светят, отговарят именно за контраста на картината. Едновременно с това, те произвеждат изключително ярки изображения, а Super AMOLED, с вграден сензорен панел в предното стъкло, успява да се справи с неприятните слънчеви отблясъци и предлага невероятно ясни образи.

Конструкцията на различните модели сензорни екрани са изключително важни и при необходимост от поправка, въпреки че доста пъти съществуват изключения от правилото. Падането, силният удар или надраскванията върху повърхността им са причина за смяна на предно стъкло или дисплей Lenovo, в зависимост от модела на устройството. Екипът от квалифицирани специалисти на GSM- Service.bg винаги е на разположение на клиентите си, за преглед и диагностика на всички смартфони и таблети Lenovo, излезли на пазара до момента. Сервизът ни предлага смяна на дисплей lenovo на различна цена, в зависимост от стойността на необходимите резервни части- ние работим само с оригинални компоненти Lenovo и с висококачествена техника за монтаж.

Какво да правя със счупения ми сензорен екран Lenovo

Истината е, че счупеното/ пукнато / или надраскано предно стъкло не е никак приятна гледка, но спокойно може да работи в този си вид, без да навреди по никакъв начин на сензорния панел и дисплея. Тези редки случаи не винаги са късметлийски, тъй като структурата на голям брой устройства Lenovo не позволява отделна смяна на стъкло. Ако все пак, повреденият апарат може да запази дигитайзера ( touch screen ) и сензорният дисплей, подмяната на предно стъкло изисква професионален опит и първокласна апаратура- механични инструменти и модерна машина за ламиниране OCA.

Отделната смяна на стъкло със съхраняване на оригинален дисплей Леново е възможна при огромен брой таблети на китайската компания, смартфоните от серия А, както и от някои модели на Vibe.

Всяка смяна на дисплей на Lenovo започва с отделяне на компонентите под задния капак на устройството, докато се достигне сензорният дисплей. Нагряващата машина извършва най-прецизно отделяне на дисплейния модул от рамката, въпреки че някои сервизи го извършват и с пистолет. Слез размекване на здравото лепило ( или премахване на самозалепващата лента ) и отстраняване на повредения дисплей, рамката се почиства от остатъчни слоеве лепило, и по-нататъшните действия зависят от факта, дали ще се извършва отстраняване само на предно стъкло, или смяна на целия дисплей на устройството Леново.

Най-често е необходима замяна на целия дисплеен модул, а новият се залепва с повишено внимание, за да се избегне опасността от оставяне на въздушно пространство между рамката и сензорния блок- то би навредило на функционирането на екрана. Крайният етап от сервизната смяна на дисплей на Lenovo представлява контролен тест, преди устройството да бъде предадено на собственика му.

Смартфоните и таблети Lenovo са само част от устройствата, с които работим в GSM- Service.bg. Специалистите ни са с дългогодишен опит във всякакви ремонтни дейности и ще ви осигурят отлична смяна на дисплей на Lenovo на достъпна за всеки клиент цена.

[button color=”green” size=”large” link=”https://gsm-service.bg/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/” target=””]Свържете се с нас[/button]