ремонт на таблетиСервиз за ремонт на таблети

Повечето проблеми са подобни като при всички мобилни устройства. Най-чести проблеми при таблетите са счупен екран, намокряне, смяна на батерия, смяна на тъч скрийн, разбиване на жака на зарядното и слушалката, а при моделите от по-висок клас – липса на връзка с мобилния оператор. При възникване на изброените и други повреди във вашия таблет, обърнете се към специализирания ни сервиз.

Базирайки се на мотото „ Колкото по-малко, толкова по-добре” много производители решиха, че дори лаптопът може да стане още по-преносим и така се роди таблетът. Таблетите са най-масово използваните мобилни устройства след смартфоните, като изместиха леко дори преносимите компютри, поради по-голямата си мобилност. Това логично води и до повишаване търсенето на професионален сервиз за таблети. Таблетите се предлагат в различни размери от 7 до 13 инча, като на пазара има достатъчно разнообразни марки с различен дизайн, качество и параметри. Сред огромното разнообразие от модели и марки съществуват както ниско бюджетни варианти, така и премиум такива. Двата най-разпознаваеми и предпочитани бранда за момента остават Apple и Samsung.

Кои са най-често срещаните проблеми при таблетите?

Най-често срещаните причини за ремонт на таблети са идентични с тези при мобилните телефони. Потребителите се обръщат за помощ към нас основно поради неволно причинени от тях механични повреди, което касае преди всичко хардуера на устройствата. Не са изключени обаче и дефекти, вследствие на грешки и повреди в софтуера.

Най-честите повреди са вследствие на:

Изпускане на таблета

Поради по-голямото си тегло и сравнително еднаквите характеристики със смартфоните, изпусканията на таблети в повечето случаи водят до неблагоприятен край, най-често свързани с визуални забележки, а понякога и функционални. Запазеното първо място при изпусканията разбира се е повредата на стъкло, тъч или дисплей. Можем да извършим смяна на някое от изброените за повечето марки, предлагани за продажба в рамките на ЕС.

Намокряне

Отново проблем, идентичен с този при смартфоните, като почти винаги се касае за заливане с течност или потапяне. Тук реакцията от наша страна е същата както при мобилните телефони, важно е да действате максимално бързо и да донесете намокреното устройство в нашият сервиз за таблети, непосредствено след инцидента или в най-близкия до злополуката час. Времето за реакция е критично за спасяване живота на устройството, а таблетите също съдържат ценна информация, която може да бъде изгубена.

Проблем в работата на тъч-скрийна

За да бъдат максимално удобни за пренасяне и използване в ръка, таблетите се нуждаят от минимален брой бутони, поради което при тях е внедрена технологията със сензорен екран. С докосване на екрана, вие можете да влизате в отделни сайтове, да използвате всички приложения, да създавате текст и изобщо да управлявате устройство, а повредената touch screen функция ви лишава напълно от работа с апарата – сериозна причина да се насочите към най-близкия сервиз за таблети или към най-реномирания, което е по-разумно.

Проблеми в работата на различните портове

Поради честата си употреба, портът за зареждане на устройствата понякога губи контакт с пиновете на зарядното, а понякога дори и биват откъртвани част от контактните точки, което води до невъзможност за зареждане. Бързото изтощаване на батерията или невъзможност за зареждането й понякога са признак за наложителна смяна. Другите портове, които са изложени на повреда най-често са 3.5 инчови жакове или други мултимедийни варианти. Можем да се погрижим за поправката на повечето от тези портове.

Грижа за вашият таблет

Какъвто и проблем да възникне в работата на вашия iPad или Samsung таблет, винаги можете да се обърнете за помощ към нашият специализиран сервиз за ремонт на таблети. Разполагаме както с добре обучен екип от доказани специалисти, така и с професионална апаратура и винаги налични резервни части – поне тези, подлежащи на най-честа подмяна. В случай че живеете в отдалечен регион на страната, можете да ни изпратите устройството по куриер, без да губите ценно време и средства, за да ни посещавате на място.