Какво да направим, ако Айфонът спре да работи?

В случай, че притежавате Айфой, който не иска да стартира, то не бързайте да го бракувате. На първо време си припомнете, дали не сте изключили телефона от заряд, преди да се зареди напълно. Ако сте го направили включете устройството отново в зарядното, за да проверите дали ще проработи. Това е често срещана грешка, която обаче не бива да Ви притеснява много.

Има и други възможни причини за отказа на iPhone да се включи. По-долу ще Ви предоставим информация за тях, така че да ги имате предвид. За повечето бъгове решението се крие в посещение на сервиз, където да поправят мобилния апарат, а другият вариант е да действате сами. Имайте предвид, че ако нямате опит с айфоните, може да доведете до още повреди.

Софтуерен проблем на iPhone

Трудното включване на iPhone може да се дължи на софтуерен проблем. Обикновено нещата се оправят, след като се преинсталира операционната система. Вие решавате, дали ще се опитате да направите преинсталация сами, или ще дадете тази задача на специалисти в сервиз за Айфон.

Повреден U2 микрочип

В този случай няма да минете без сервиз, тъй като се изисква смяна на захранващ контролер. Самоинициативите биха били опасни за устройството и не бива да бъдат прилагани. В специализирания сервиз ще извършат ремонт на U2 микрочипа, за да заработи отново.

Разпояване на елементи в платката

Спирането на работата на Айфон може да се дължи на разпояване на елементи в платката. В този ред на мисли, трябва да бъде извършена прецизна диагностика от специалист, който да установи дали всичко по смартфона работи изрядно. Отпояването става след изпускане или удряне на мобилното устройство. В много от случаите тази повреда е поправима, така че бъдете спокойни.

Заливане / намокряне на Айфон

Ако телефонът е залят с вода или изпуснат в легена с прането, то поправката му може да бъде много трудна. В интернет се намират съвети за подсушаването на iPhone, но ние не искаме да Ви ангажираме с тях. В сервизите, които работят с устройствата на Apple, се предлага подсушаване на елементите чрез специална апаратура. По-добре посетете професионалните техници.

Как да разбера къде е проблемът?

Честно казано много трудно можете да разберете къде е проблемът с Айфон, който не иска да се включи, след като сте натиснали бутона за стартиране. Сами виждате, че горе посочим четири различни версии, които изискват диагностика в сервиз. Не си мислете, че това ще Ви излезе много скъпо, а занесете устройството при специалист, ако искате то да бъде възстановено и да работи добре. Колкото повече се бавите, толкова по-сериозен може да стане проблема с вашия айфон.

Все пак има и видими причини за повреди. Удрянето и намокрянето на телефона са ясни сигнали за авария. За съжаление много хора се опитват да разглобяват мобилните си апарати, да ги сушат със сешоар и така нататък. Нашият съвет е не правете това сами, а потърсете качествена помощ.

Най-лесният начин да разберете каква е причината iPhone да не се включва, е като дойдете в GSM Service. Техниците ни ще поемат поръчката, и ще свършат качествена работа по най-бързия начин. Потърсете ни за съдействие, а ние ще върнем телефона Ви в първичното му нормално състояние.