Смяна или ремонт на микрофон на смартфон?

Вън от съмнение е, че високоговорителят и микрофона, са сред най-важните части на смартфона. Те спомагат на потребителя да чува отсрещната страна, и в същото време да води пълноценен разговор. В наши дни микрофоните са скрити в самото мобилно устройство, което намалява риска от повреди. Въпреки това някои потребители се оплакват от развалени микрофони на телефоните си. В този ред на мисли ще разгледаме, дали се налага смяна на микрофон, или просто ремонт.

Какво води до повреда на микрофон на смартфон?

Причините за повреден микрофон при смартфоните, биха могли да бъдат най-различни. Обикновено авариите се получават от изпускане на устройството или намокряне на телефона. Освен това може да съществува и софтуерен проблем, който да пречи на правилната работа на микрофона и / или високоговорителя. За да се разбере къде е повредата, трябва да се потърси мнение от специалист. Последният ще подложи смартфона на необходимата диагностика.

Диагностиката показва до колко изпускането на умния телефон, е довело да влошената работа на микрофон. Ако пък причината е намокряне, то техниците ще се опитат да я отстранят чрез изсушаване. Що се касае до софтуерните проблеми, то те се оправят значително по-лесно.

В някои случай може да се наложи подмяна на микрофона с нов. В зависимост от модела на устройството ще бъде избран и съответния микрофон. Процедурата по смяна на микрофон включва премахване на дефектиралия консуматив от системната платка и запояване на новия.

Можем ли да оправим микрофона сами?

Не препоръчваме на потребителите да действат сами, когато микрофонът на телефона им се развали. Все пак става въпрос за запоен консуматив на платката, който трябва да се премахне посредством използването на специални инструменти. Освен това монтажът на новия микрофон може да изисква специални умения, които притежават техниците в оторизираните сервизи.

Ако усетите, че комуникацията е влошена, то това е първият признак за повреда. По-късно събеседниците Ви може въобще да не чуят какво говорите, тъй че посетете специалист. Не отваряйте телефона и не се опитвайте да вадите нищо, защото може да влошите нещата. Много често самоинициативите водят до невъзможност за ефикасен ремонт на мобилното устройство.

Да, в мрежата има ръководства и видео клипове за поправка на микрофон, но те са писани и заснемани от специалисти. Идеята на тези съветници е по-скоро да Ви покажат какво ще се случи в сервиза, отколкото да Ви научат как да направите ремонт на микрофона на смартфона.

Как да разрешим проблема с микрофона?

По-горе Ви посъветвахме да се консултирате със специалист, когато усетите, че микрофона Ви не работи. И, дори да не е падал на земята или да сте го мокрили в банята, пак могат да се появят повреди. С други думи, колкото по-рано отидете в сервиза, толкова по-малки поражения ще претърпи мобилния апарат. Техниците са тези, които ще решат, дали е нужна смяна, или ремонт.

Ако търсите бърз начин за поправка или подмяна на микрофон, можете да посетите нашия GSM Service, в който даваме адекватни решения на проблемите. Разполагаме с маркови части за всички марки и модели смартфони, което ни позволява да работим ефективно и на високо ниво. За да се свържете с нас, можете да позвъните на телефоните ни, както и да ни оставите имейл.