Как се премахва вирус от смартфон?

Премахването на вируси от смартфона понякога е възможно да извършите и сами, но в други случаи това няма как да стане без помощта на експерт. Действа се аналогично, както и при компютрите. Трябва на телефона ви да бъде инсталирана антивирусна програма. Специалистите в GSM Service ще ви посъветват и ще изберат най-добрата програма според модела и случая на смартфона ви.

Последователност на действията

Първата задача е да бъде стартирано приложението. Следва да бъде избрана „Паметта на телефона“ и „Флаш-паметта“ от вариантите, предложени за проверка. Трябва да се изтрият файловете, разпознати като опасни, за да спрат да застрашават устройството ви. Процесът завършва с рестартиране на смартфона.

Възможно е да се окаже, че няма как антивирусна програма да бъде изтеглена на телефона ви. Тогава специалистите ще извършат почистването с помощта на компютър. Чрез USB кабел смартфонът ще бъде свързан с компютър. Открива се свързаното устройство, а след това от менюто след натискане на десен бутон, трябва да намерите „Сканиране“ и да започнете проверката. Следва изведените файлове с налични вируси да бъдат изтрити.

Препоръки

Преди да бъде включена антивирусна програма на смартфона ви, ако пожелаете, специалистите в сервиза може да направят резервно копие на файловете от телефона, ако се случи така, че по някаква причина те да пострадат.

Антивирусна програма в телефона

Може би се чудите дали имате нужда от антивирусна програма на своя телефон. Ако ползвате апарата си само за разговори и не употребявате интернет на него, спокойно може да минете и без подобна екстра. Колкото обаче по-активно общувате в мрежата, толкова повече нараства необходимостта. Антивирусна програма ще ви трябва и ако сваляте приложения, пазарувате често от онлайн магазини и всякакви други дейности в интернет. Колкото повече ползвате тези услуги, толкова по-сериозно трябва да помислите за защита на смартфона ви. Пренебрегване на този тип сигурност може да се превърне в причина за бъдещ сериозен ремонт на телефоните.

Съществуват много различни вируси в интернет. Има например шпионски софтуер, техники, насочени към кражба на лични данни, SMS-прихващачи и др. подобни. Специални антивирусни програми обаче ще защитят смартфона ви.

Как да изберете антивирусна програма?

Много производители на смартфони произвеждат свои собствени мобилни версии на различни антивирусни софтуери. Най-добре е да е ориентирате към продукт, осигуряващ защита в реално време. Много програми са удобни и лесни за използване. Сканират бързо, а съществуват и доста безплатни версии.

Ако не разполагате с антивирусна програма и се случи така, че злонамерени файлове да попаднат във вашия телефон, може да опитате да го почистите самостоятелно от вирусите, но със сигурност по-добрият вариант е да го занесете в специализиран автосервиз, за да те сигурни, че всичко ще е наред.

Проявата на вируси обикновено е придружена с често даване на грешка при различни действия. Може произволно да се включва и изключва, да изпраща SMS-и и да сваля програми.

Кога да посетим сервиз за смартфони?

В случай, че с вашия смартфон възникне проблем и знаете или предполагате, че става въпрос за вирус, посетете GSM Service. В него се предлагат оригинални части за всички марки и модели смартфони. Ще бъдете обслужени от специалисти, като с тяхна помощ мобилното ви устройство ще работи идеално.