6 съвета за правилното използване на смартфон

Има елементарни правила, които ако спазвате, ще удължите живота на смартфона си. Също така възможно най-рядко ще ви се налага да посещавате сервиз.

Съвет 1

Не бива никога да оставяте на зарядното мобилното си устройство! Не трябва да го правите, най-вече ако то вече е напълно заредено. Изключвайте го от зарядното, за да работи той най-добре. В противен случай поставяте в риск батерията.

Съвет 2

Друго доста важно условие за правилна употреба на смартфона е да не допускате прегряването му. Избягвайте това, защото високите температури се отразяват крайно отрицателно на батерията. В допълнение ще ви кажем още, че от пълен зарядно-разряден цикъл устройствата имат нужда не по-често от веднъж в месеца.

Съвет 3

Важно е да пазарувате през смартфона си правилно. Много от големите онлайн-магазини с добра репутация и много клиенти предлагат често на постоянните си и потенциални купувачи да инсталират специално приложение,  помощта на което могат да реализират своите онлайн-поръчки. Използването на такава специална програма е далеч по-удобно и в същото време е и по-безопасно в сравнение с пазаруването през браузъра. Там личните платежни данни могат лесно да се прихванат от хакерите.

Съвет 4

Не бива да се свързвате автоматично към всяка незащитена безжична мрежа. Част от измамниците не слагат парола на Wi-Fi-а си умишлено, за да могат да получат по-лесно достъп до данните, в това число – и финансови. Много добро решение е да изключите Bluetooth на устройството си, най-вече, ако сте на обществено място.

Съвет 5

Смартфоните продължават да бъдат обект на кражби. Не трябва да улеснявате задачата на онези, в ръцете на които може да попадне апарата ви и всъщност да му подарите своята лична и финансовата си информация. За целта е достатъчно да не съхранявате своето потребителско име и парола в браузъра или пък в приложението. Ако апаратът стане обект на кражба, трябва да се погрижите за дистанционното блокиране на устройството моментално.

Съвет 6

Никога не теглете неразбираеми програми, предлагани от непроверени източници. Вероятността те да заразят системата с вируси е много голяма. Съществуват такива вируси, някои от които е възможно да прочетат всичките ви пароли. Други представляват методи за достъп до вашите банкови карти. Бъдете внимателни! Вируси могат да накарат устройството ви да изпраща SMS-спам до приятелите и познатите ви.

Не се доверявайте на онези, които предлагат напълно безплатно да получите програма, която всъщност е платена. Почиствайте историята си на мобилния браузър и трийте всички данни от смартфона напълно. Така ще сте в безопасност, ако решите да го продадете някой ден, или пък дори само да го дадете за временно ползване на някого. Не съхранявайте на своето устройство информация от наистина личен характер като снимки, финансови отчети и така нататък.

Кога да посетим сервиз за смартфони?

Ако се стремите да се придържате максимално към тези съвети, със сигурност ще отложите посещението в сервиз. Все пак, колкото и да внимавате, все в един момент неизбежно настъпва повреда. Ако се появи проблем с вашия смартфон, не се колебайте да посетите GSM Service. В него се работи само с оригинални части за всякакви марки и модели смартфони. Специалистите, които работят там, са  отлични умения и с тяхна помощ мобилното ви устройство ще работи по идеалния начин.